Monday, October 25, 2010

Still a vegetarian

Vegetarian pasta today. Made pennes with a walnut sauce I have been meaning to try. It was nice, but I would have enjoyed it more together with some prosciutto. It got boring before I got got full. Added some sun dried tomatoes to spice it up, and it helped. Anyway, here's how to make the sauce:

  1. Roast 170 g of walnuts in a dry pan.
  2. Use a mixer to make a paste out of the walnuts, a slice of bread, 1 & 1/2 decilitre of milk, 1/2 a crushed clove of garlic and 25 g of parmesan.
  3. Add some olive oil, salt and pepper and mix again. Add some water from the pasta if the sauce is too thick. Top with chopped parsley. Done!

I've discovered a big plus in vegetarianism that nobody tells you about. It's very cheap! Super.

7 comments:

  1. And it was delicioous!!! I ate A LOT !!!

    ReplyDelete
  2. Cheap - true! if one stays away from semi-meat products such as soy sausage or Quorn nuggets. Go for the real stuff.
    But the real challenge is to cook a full festive meal with several dishes without falling into the trap of animal protein. Is still a struggle to me...
    Hugs
    Uncle B

    ReplyDelete
  3. I don't get the fake meat thing anyway. Beans, chick peas etc tastes so much better and is just as good a source of protein.
    Yeah, that might be true. Appetizers, desserts, sallads..all that's easy. But you're gonna want a main dish with a little More sometimes.

    ReplyDelete
  4. jag håller med om att det kan vara svårt att göra bra, hela måltider av endast vegetariska produkter. men jag hittade efter mycket letande ett bra recept på kikärtsbiffar. mycket gott och lätt att göra och variera (servera ex med pasta och en god tomatsås, klyftpotatis och tsatsiki, etc.) andra bra tips är vegetarisk lasagne, med ex spenat eller zuccini och squash. om du vill kan jag skicka några recept! att äta vegetariskt drar verkligen ner matbudgeten! och så är det ju fantastiskt gott och hälsosamt också :)

    / Frida

    ReplyDelete
  5. Jag vill absolut ha receptet pa kikärtsbiffarna! Det blir lite extra jobb här då jag bara hittar torkade kikärtor (som alltså måste blötläggas i typ ett dygn och sedan kokas), men det låter inte dumt alls!
    Har du blivit vegetarian föresten eller är du bara som jag?

    ReplyDelete
  6. Hm, ja det är klart att det blir lite mera jobb om man ska koka kikärtorna själv, men det blir säkert godare också! Kan man inte förresten koka kikärtor och frysa in dem?

    Lättgjorda kikärtsbiffar

    Det här behövs för 4 portioner:
    2 burkar kokta kikärter, à 400 g
    1 gul lök
    1 vitlöksklyfta
    2 msk hackad persilja
    1/2 tsk salt
    1 krm peppar
    1 msk maizena majsstärkelse (jag hade bara potatismjöl hemma, men det gick också bra)
    1 ägg
    smör eller margarin till stekning

    Gör så här:
    1. Skölj kikärterna väl och låt rinna av. Skala och hacka lök och vitlök fint.
    2. Mosa kikärter, lök, vitlök och persilja i matberedare.
    3. Blanda med salt, peppar, majsstärkelse och ägg till en smet. Forma bollar och platta ut till biffar, 1 cm tjocka.
    4. Stek i smör 2–3 minuter per sida på medelvärme. Servera med klyftpotatis och tzatziki.

    Jag är som du, jag äter kött också. Men samvetet både mot miljön och mot djuren blir lite lättare när man varierar med vegetarisk kost i alla fall.

    / Frida

    ReplyDelete
  7. Jo, det kan man säkert. Men jag har typ ingen frys heller.

    Tack! Har sparat det. De låter inte dumma alls! Blev hungrig nu..

    ReplyDelete